вівторок, 3 листопада 2015 р.

Обласний семінар


   29 жовтня 2015 року в ТОКІППО відбувся обласний семінар методистів райметодкабінетів з української мови і літератури «Розвиток фахової та професійної компетентностей словесника: науково-методичний супровід». Метою проведення цього методичного заходу є систематизація знань методистів щодо ролі та функцій учителя в умовах сучасної мовно-літературної освіти, сутності понять «професійна і фахова компетентності словесника», їх структури, складників, рівня сформованості.
З аналізом результатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури як одним із чинників визначення мотиваційно-стимулювального та діагностико-коригувального аспектів системи методичної роботи з учителями-словесниками виступив Шайнюк Ю.Ч., заступник директора ТОКІППО з питань моніторингу освіти та зовнішнього незалежного оцінювання.

      Методист Тернопільського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Кондирєва М.М. майстерно висвітлила питання «Науково-методичні засади удосконалення професійної та фахової компетентностей учителя-словесника».
Про діяльність закладів освіти Гусятинського району та районного методичного кабінету з підвищення рівня науково-методичної підготовки, фахової майстерності вчителів та якісного забезпечення вивчення української мови і літератури в школах району розповіла Цвігун Г.Й., завідувач  Гусятинського РМК.

Також було розглянуто питання:
«Методичний супровід формування фахової та професійної компетентностей учителів української мови і літератури» - Коваль О.А., методист Гусятинського РМК.








    









 «Науково-методичний супровід роботи щодо вдосконалення педагогічної майстерності вчителів у міжкурсовий період» - Крицька Л.З., Слободяник І.С., директор і заступник директора з науково-методичної роботи НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №1-гімназія» м. Хоростків


«Використання інноваційних комп’ютерних технологій у методичній роботі як один із мобільних шляхів формування професійної компетентності учителів української мови і літератури» -  Гевко А.Ф., учитель української мови і літератури ЗОШ І-ІІ ст. с. Котівка


«Система методичного забезпечення роботи вчителя в умовах модернізації освіти» - Демків О.М., Бугира  О.В., учителі української мови і літератури  НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 1-гімназія» м. Копичинці


«Професійність вчителя на уроках та у позакласній роботі як один із шляхів формування морально-естетичних та загальнолюдських цінностей учнів»  - Воловець О.Р., учитель української мови і літератури ЗОШ I-IIІ ст. 2 м.Копичинці.
    Практичний психолог ЗОШ І-ІІІ ст. с. Раштівці Гуменюк О.В вдало та цікаво провела ділову гру «Портрет учителя-професіонала».


Немає коментарів:

Дописати коментар